Wat is Viento, weekendje weg?

Ik ben blogfeuilleton Viento, weekendje weg begonnen nadat ik zelf met 6 vriendinnen een weekendje in een heerlijk luxe vakantiehuis in Balkbrug had doorgebracht. Ik zat er even teruggetrokken in het tuinhuis en in mijn hoofd ontstond ter plekke een hele intrige. Het leek mij het mooiste als lezers dit hele avontuur gedoseerd konden volgen, als een ouderwets feuilleton, waar de liefhebbers elke keer gretig op zitten te wachten.

Het duurde echter steeds langer voordat ik weer een nieuwe aflevering schreef: na twee jaar waren de meiden nog niet thuis. Daarom ben ik 31 oktober 2012 in het kader van NaNoWriMo begonnen aan de afronding ervan: een maand lang doorploeteren en kijken wat zo'n deadline met me doet. Op dit blog hield ik mijn vorderingen bij. Hoewel ik een stuk verder kwam, was het einde van het verhaal aan het einde van de maand nog niet in zicht. Daarom greep ik in november 2013 mijn kans om weer mee te doen met deze internationale schrijfqueeste (National Novel Writing Month).

Vlak voor de deadline van de Nieuwe Schrijversprijs, 31 december, rondde ik het af en stuurde ik het manuscript naar Uitgeverij Free Musketeers. In het kader van de wedstrijd voor De Nieuwe Schrijversprijs werden op de website de eerste 10 pagina's gepubliceerd. Er kwamen voldoende positieve reacties, zodat het verhaal op de Long List terecht kwam en er dertig pagina's op de website terecht kwamen. De shortlist heb ik echter niet gehaald. En eigenlijk ben ik ook nog niet helemaal tevreden over het verhaal. Dat wordt dus nog even ploeteren. Maar voor jou, lezer, op deze blogsite de eerste 19 afleveringen.

Veel leesplezier!
Reacties zijn van harte welkom!

p.s. Mijn vriendinnen en zussen maken er trouwens een sport van om karaktereigenschappen van elkaar terug te vinden in Sylvia, Tara, Karin, Iris en Els.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten